Flitsen van een leven op social media

Met de maan in je sterrenbeeld sta je (nog tot maandagmiddag) volop in de astrologische schijnwerpers. Je bent zó charmant dat je alles voor elkaar kunt krijgen en iedereen om je vingers kunt winden. Use it wisely, Ram.

Judith (52) vindt sterven vooral heel eenzaam. ‘Als je niet loslaat, kun je niet doodgaan.’

We dachten dat het om een glazen kooi ging, maar het blijken plots twee betonnen constructies te zijn.

Zonder polyester geen fast fashion. Grote kans dat het in jouw kledingkast te vinden is. Maar zonder dat we het door hebben, spoelen er steeds meer plastic deeltjes via de wasmachine de oceaan in.

X bewandelde in twee weken tijd alle arrondissementen van Parijs om de stad als een lichaam te onderzoeken.

Trots en blij. Kunstenares X maakte dit portret van mij. Opgebouwd uit zeewier, draden uit zee, schelpen.

Helaas, ik ga een tijdje stoppen met Facebook. Of ik er over een tijdje mee doorga? Ik weet het nog niet. Dankzij Facebookvrienden kom ik er herhaaldelijk achter dat stukken of gehele columns van mij die ik op Facebook heb geplaatst opduiken in de columns van diverse columnisten in kranten en een keer heb ik er zelf een teruggehoord op de radio.

Mensen geloven graag dat een nieuw jaar als een kraakvers wit blad voor hen ligt; als een A4 vol opties, kansen en mogelijkheden. Het is [het] een illusie die zelden lang vol te houden valt.

X voert een goed gesprek, schrijft een stuk af, laat de hond uit, geniet van de blauwe lucht, eet warme havermoutpap met bosbessen, denkt na over een nieuwe blog, beantwoordt al haar mail, maakt haar bed op, koopt een nieuwe wintertrui, heeft een idee voor een gedicht, haalt een doekje over de wc-bril, werkt aan haar nieuwe website, poetst haar cowboylaarsjes, speelt de muziek luid, zet een potje gemberthee en ziet dat het pas half één is en vindt dat het prima gaat vandaag.

Homoseksuele dominee met open armen ontvangen.

Pas later werden de verhalen die ze eind jaren zeventig en begin jaren tachtig schreven herkend als voortekenen van de opkomst van het populisme.

Dag twee van de Bookcover Challenge. Ditmaal een van een compleet vergeten auteur die tijdens zijn leven de best verkopende en best betaalde schrijver van de Verenigde Staten was. Zijn proza is nu te ‘traag’, maar ik heb een vijftiental jaar terug veel van hem gelezen (en geleerd). Prachtige opbouw, subtiele sfeertekening, subtiele humor. Hij past in het rijtje John o’ Hara, James Could Cozzens, ook grootheden van weleer die nu vergeten zijn. De hoofdpersoon in mijn Roel Thijssen spionageromans heb ik dezelfde achternaam gegeven.

X heeft Parkinson, de kans dat hij dement wordt, is 50 procent. Toch constateert de schrijver en oud-journalist dat het lot hem gunstig gezind is, dat hij ‘gelukkiger is dan ooit’ – uitgesproken op zachte toon, zonder zijn vroegere bravoure.

Ze was toen al ziek. Ze leed aan plaveiselcelcarcinoom, een vorm van huidkanker die vijftien jaar geleden begon in haar duim. Meestal zaait die niet uit, maar bij haar gebeurde dat wel. Ze overleed 16 december in Amsterdam.

Why do people travel great distances to music festivals? This phenomenon has existed for a long time, but with the rise of globalization it has become easier for people to move around. Read this article to find out more about what motivates these festivalgoers!

Beste mensen, mijn whatapp-account lijkt gehackt. Iedereen die een bericht en een foto van mij na 18.00 gisteren heeft gekregen heeft dus een mail van een hacker gekregen. Mocht je die hebben ontvangen wil je dat dan aan mijn melden dan weet ik was de schade is. Bedankt!

Volkoren speltbrood gebakken. Stadswandeling gemaakt.

Post. Poëziekrant onderging weer een update. Een goed gevuld nummer, met ook 6 van mijn klinkdichten.

Toen Jezus de mensheid kwam redden telde die op de hele aarde ongeveer net zoveel zielen als de huidige bevolking van Bangladesh.

Hubert Mackus heeft je uitgenodigd om Hubert Mackus leuk te vinden.

Nelleke Noordervliet kreeg de Constantijn Huygens-prijs voor haar hele oeuvre. Hans Aarsman sprak haar lovend toe tijdens het ‘Schrijversfeest’, de slotactiviteit van Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag.

Waiting for our connecting flight to Nairobi. Shocked to find out that there’s a nightmare going on there right now. We will avoid the city & unsafe places.

Ik zamel geld in om kinderen in minder ontwikkelde gebieden te leren lezen en schrijven. Help je mee?

Vannacht was het volle maan in de Leeuw (net als jij een vuurteken). Daarmee is er een einde gekomen aan een jarenlange fase die in het teken stond van verandering op het gebied van liefde & creativiteit. Grote kans dat je jezelf totaal opnieuw hebt uitgevonden, Ram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s