Relevantie (en de Rolling Stones)

Dit jaar ben ik naar de Rolling Stones geweest. Een paar dagen later vroeg Laura of die band nog wel relevant is. Sommige vragen blijven altijd hetzelfde. Die over de relevantie van het een, of het ander, achtervolgt me nu al decennia. Ergens is het begonnen. Op een bepaald moment was mijn smaak onderdeel van discussie; een discussie die zich overigens altijd buiten me afspeelde, en zonder mijn inbreng werd beslecht.

Ik weet al jaren niet meer of wat ik doe relevant is, of niet. Wat ik wel weet is dat relevantie een toverwoord is om onbelangrijke dingen in onder te brengen. Het is, ik kon niet op het woord komen, een containerbegrip. Sommige schrijvers zullen het woord relevant tevoorschijn halen als ze het ook niet meer weten en hun zeer beperkte problematiek onder de aandacht willen brengen.

Verder heb ik, overigens, niks tegen relevantie. Dit jaar heb ik, bijvoorbeeld, het is al gezegd, de Rolling Stones gezien. Samen met 50.000 andere mensen. Ik voelde me zoals de mensen in onderstaand filmpje. Ik voelde me relevant. Toen dat filmpje werd opgenomen, woonde ik niet ver van Paradiso. Natuurlijk was ik er niet bij. Ik was toen niet relevant genoeg om een kaartje te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s