Woody Allen: ouder maar niet sterker

Er is een nieuwe film uit van Woody Allen: Wonder Wheel. Elk jaar een film. Hoe doet hij dat toch? Hij moet wel heel sterk zijn. Of niet? Misschien juist niet. In dit interview met The Guardian zegt hij er zelf iets moois over. Je wordt niet ‘sterker’ van dingen die fout gaan. Je kunt eigenlijk alleen maar doorgaan met wat je doet. In Allens geval: met het schrijven en maken van films.

I don’t believe in the Nietzschean notion that what doesn’t destroy you makes you stronger. You see these soldiers come back with PTSD; they’ve been to war and seen death and experienced these existential crises one after the other. There are traumas in life that weaken us for the future. And that’s what’s happened to me. The various slings and arrows of life have not strengthened me. I think I’m weaker. I think there are things I couldn’t take now that I would have been able to take when I was younger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s