I’m goin’ back some day, come what may

Ik droomde dat Roy Orbison nog leefde. Hij woonde in Žižkov en zag er goed uit. Zijn bril en zijn pruik werden regelmatig vervangen en schoongemaakt. Ik sprak hem aan de bar van U Vystřelenýho Oka, waar hij een donker biertje bestelde. Een kleintje. Hij is geen drinker. Toen ik, het duurde even, door had wie hij was, zei ik dat ik sommige van zijn nummers heel bijzonder vind, een vorm van hogere white-trash-kunst, ik snapte heus wel dat het niet als een compliment zou klinken. Roy Orbison bleek geen Engels meer te kennen. Hij sprak Tsjechisch.

Nadat ik hem had aangesproken, at hij een bordje Guláš Paní Zuzany (goulash van mevrouw Susanne) met chleb (brood). Het smaakte Roy Orbison goed, hij veegde de laatste saus met de laatste broodkruimels van zijn bord. Alle mensen in het café deden alsof ze niet in de gaten hadden wie hij was. Volgens mij stelde hij dat op prijs. Het is niet gemakkelijk om een wereldberoemde dode popmuzikant te zijn.

Toen hij uitgegeten was, zette ik toch alles op alles om hem met de paar zinnen Tsjechisch die ik tot nu toe heb geleerd uit te leggen dat Blue Bayou en Only the lonely niet alleen mooie nummers zijn, wat zeg ik, geweldige nummers, maar dat ze ook precies passen bij hoe ik me nu voel, en dat ik ze draai omdat ik een soundtrack bij alles wat ik meemaak goed kan gebruiken. Hij knikte. Volgens mij begreep hij me.

Een paar minuten na ons gesprek verscheen een blonde vrouw met grote borsten die een beetje naar zweet stonk in het café. Ze dronken samen een biertje en praatten wat. Daarna verdwenen ze naar buiten. De nacht van Praag 3 in.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s