Het imaginaire vriendje van boer Riks en Je suis Olke

Sinds ik één (1) stukje schreef over Boer zoekt Vrouw gebeurt er elke zondagavond hetzelfde. Na de uitzending stijgen mijn kijkcijfers, ze gaan ‘door het plafond’ zoals WordPress het dan in een melding noemt. Mijn overpeinzing over de leuke trompettiste uit Limburg is met afstand het best bekeken bericht op mijn blog geworden. Boer zoekt Vrouw leeft op internet net zo hard als op de televisie.

Gisteren was het een mooie aflevering, voor wie van onderkoelde horror houdt. Riks liet merken dat hij zijn imaginaire vriendje (dat hij Jezus noemt) boven de twee vrouwen uit wie hij moest kiezen stelt. Daarom haakte een van die twee vrouwen, nog net niet gillend, af. Haar ogen stonden er nagenoeg krankzinnig bij. Waarom deze boer een vrouw zoekt als hij die Jezus al heeft? Waarschijnlijk voor de seks – maar voorlopig ziet het er naar uit dat de viskweker uit Zambia daar de komende week meer van gaat krijgen dan de Canadees.

En dan Olke… Oh Olke. Eerst werd hij opgejaagd door twee dames, een Fries monster en een Brabantse kapster, en daarna wilden die twee vrouwen plotseling niet meer. Ze vonden het toch een beetje eng. Waarom hem dan opgevreeën? We zullen het nooit weten, want vrouwen én boeren spreken tegenwoordig in een emo-jargon waarin ‘begrip’ en ‘gevoel’ centraal staan. Holle woorden.

Arme, arme Olke. Hij gelooft er zelf in, in de liefde. Ondertussen zit hij aan de keukentafel en moet op reis met een vrouw die hem nog met geen tang wil aanpakken. Als je dat ziet, weet je één ding zeker. We zijn allemaal Olke. We willen wel Herman zijn en over een suffe Franse jaarmarkt struinen met een min of meer leuk meisje, of Marc en Annekim, maar we zijn het niet. We zijn Olke. Iedereen is Olke. Ik ben Olke. Je suis Olke…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s