Het meisje met de trompet bij Boer Zoekt Vrouw

boerhermanMijn hart is gebroken. Het meisje met de trompet ging op speeddate met boer Herman, maar ze werd door hem niet uitgenodigd voor een vervolg.  Nu ga ik niet meer kijken naar BZV. Het is allemaal zinloos geworden, zonder haar. Ik zag de engeltjes al muziek maken in de hemel, van pure vreugde, maar Herman, de lomperik die nog nooit heeft geproefd van de liefde, liet haar… gaan. Bam, daar vielen de engeltjes. Auw, dat riepen ze, toen ze op hun dikke achtersten waren terechtgekomen. In zijn wolkenpaleis trok Venus een bedenkelijk gezicht.

Ze heet Anke, is 21 en student verpleegkunde. Om haar studie te bekostigen werkt ze bij een bakker. En ze blaast dus op de trompet, al twaalf jaar. Sinds kort heeft ze daar de Flugelhorn aan toegevoegd. Een meisje met brede interesses, ook al praatte ze misschien een beetje saai. Maar Herman ziet het niet. Hoort het niet. Voelt het niet. Ik hoop dat hij als maagd de kist ingaat, te zijner tijd. Want wie zo onverschillig is op liefdesgebied, verdient het niet om gelukkig te worden.

Anke komt er wel, vermoed ik. Als verpleegkundige, of als bakkersvrouw. Dirigente vananke de plaatselijke fanfare is ook een optie. Voor Herman hoop ik dat hij de komende maanden nog vaak wakker schrikt, en zich aan de baard trekt van spijt. Over een jaar of vijf, zes, als hij getrouwd is met een van de hellevegen die hij wel uitkoos, heeft hij berouw. En dan is het, net goed, te laat. Wat een rot-programma, dat Boer Zoekt Vrouw. Verslavender dan heroïne en je krijgt er, net als van heroïne, niks van terug.

10 gedachten over “Het meisje met de trompet bij Boer Zoekt Vrouw

 1. Mijn hart brak met je mee. Iedereen die ook maar een beetje openstaat voor de liefde, smelt helemaal weg van zo’n blik als die van Anke. Zo niet Herman. Ik snap het niet, tenzij hij gewoon zijn coming-out nog niet heeft gehad. Want dat sluit ik absoluut niet uit…

 2. Ja ik raakte ook in lichte paniek toen bleek dat Anke ‘opeens’ uit beeld was! Wat nu?…
  Zoals ze daar tegenover hem zat te zwijmelen… Prachtig gewoon! Wat een lief meisje!
  Heel jammer inderdaad en een eerste brute daad van dit seizoen BZV is bij deze een feit.
  Benieuwd wat er nog gaat komen.

 3. Ik was gewoon in shock….wtf….niet Anke. …neeeeeej. ..schreeuwde ik nog,maar het baatte niet, helaas.
  En Herman stoïcijns op zn papiertje kijken,of waar die dan ook mee bezig was, en die liefdevolle blik van Anke niet zien. Gemiste kans Herman!

 4. Tja, ongelooflijk dat Herman dat niet ziet. Ben het helemaal eens met Chrétien, als liefde je zo in het gezicht lacht en je merkt het niet op, dan is ze niet aan je besteed. Ik hoop dat Anke iemand treft die haar hoort en ziet en lief is voor dr, tot ze oud en grijs is, zelf niet meer goed hoort en ziet maar zich nog steeds gewaardeerd weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s