Maandag 21 september in café Van Wegen

Maandag 21 september opent De SLAU een nieuw seizoen van Woorden bij Van Wegen. Deze aflevering is met optredens van Gerrit Komrij (die wordt geïnterviewd door Merijn Schipper), Guido van de Wiel (die ’t Manco van GeorgesPerec vertaalde) en Chrétien Breukers. Zie deze link voor meer informatie.

Dichter, publicist en uitgever Chrétien Breukers (1965) presenteert zijn nieuwe dichtbundel Gysbert Japicx bezoekt het Drielandenpunt. De hoofdredacteur van De Contrabas (www.decontrabas.com) laat de grote 17e-eeuwse Friese dichter Gysbert Japicx van Zwarte Haan in Friesland naar Het Drielandenpunt in Limburg reizen. Een kort bezoek aan het dichtbij Het Drielandenpunt gelegen staatje Moresnet wordt hem echter fataal. Hij sterft er aan de pest. Welbeschouwd is dat heel toepasselijk, want Moresnet is de vrijstaat waar ooit het ideaal van een universele taal (het Esperanto) werd beleden. Behalve een reis door de taal is deze bundel ook een reis door de tijd. Japicx maakt kennis met dichters als Pierre Kemp, Cornelis van der Wal, H.H. ter Balkt en Douwe Tamminga.

Café Van Wegen, Lange Koestraat 15, Utrecht – toegang gratis – aanvang 20.00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s