Groenewegen over Gedichten Schrijven

Onlangs stuitte ik op de NBD-recensie van Hans Groenewegen over mijn boek Gedichten schrijven, dat eind 2008 / begin 2009 verscheen in de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus. Ik citeer:

Uitgever, publicist, bloemlezer en dichter Breukers (1965) schreef een vlotte handleiding gedichtenschrijven voor beginners die de aandrang daartoe voelen en zich willen oriënteren. Hij bepaalt zijn lezers bij hun motieven, introduceert termen en technieken, houdt een pleidooi voor studie en zelfkritiek en maakt wegwijs in de wereld van uitgeverijen, tijdschriften en weblogs. Zijn aanpak is down to earth. De beginnende of gevorderde schrijver mag een hoog beeld van zichzelf hebben, maar poëzie schrijven is en blijft een vak en hard werken. Lezend kennisnemen van wat er zoal gepresteerd is noemt hij een belangrijk onderdeel. Hij illustreert zijn betoog met besprekingen van gedichten van verschillende dichters. Tips en nuttige informatie zijn samengevat in handige staatjes. Zijn internetervaring (hij beheert de bekende poëzie-site De Contrabas) is zichtbaar in handige verwijzingen naar internetadressen voor diepgravende informatie over zaken waarvoor in een boek als dit geen ruimte is. – Hans Groenewegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s